Ті, кому подобається Мел Гібсон, переглянувши стрічку напевне скажуть, що це не найкраща його роль. Проте відчути все те, що довелося вистраждати головному герою, зможе кожен. Він, як і більшість з нас, в першу чергу батько, а вже потім громадянин своєї країни. Тож здоровий глузд підказує йому, що він повинен насамперед виховувати дітей, однак обставини змушують його взяти до рук зброю. Зрештою, війна допомагає йому краще зрозуміти і самого себе (визначитися з почуттями до жінки, яка теж до нього небайдужа) і своїх дітей (їм потрібна матір).
Якщо вас цікавлять епізоди, повязані з війною, особливого задоволення ви не отримаєте, хоча більшість епізодів зроблені досить якісно.
Щодо назви фільму, я б сказав, що вона не зовсім відповідає його ідеї. Я б назвав його швидше "Патріотизм по-американськи"
Моя оценка: 9/10
Информация о фильме
2000, Германия/США, Драма/Исторический
Режиссер: Роланд Эммерих
Сценарий: Роберт Родарт
В ролях: Мел Гибсон, Хит Леджер, Джоэли Ричардсон, Джейсон Айзекс, Крис Купер, Чеки Карио, Том Уилкинсон, Дональд Лог, Леон Риппи, Адам Болдуин и др.
О фильме: Когда над страной вспыхнуло смертоносное пламя страшной войны, прославленный ветеран и отец семерых детей Бенджамин Мартин остался в стороне. Но хладнокровное убийство его сына в одночасье меняет всю его жизнь. Жажда мести превратила воинскую науку в жестокую бойню, а мирного плантатора - в безжалостного командира самого опасного отряда повстанцев...
Рейтинг: