Особисто я майже повністю відмовився від вживання долару в 2000 році. Накопичення робив виключно у гривні. відсоткова ставка на депозити в якій була в 1,5-2 рази вищою при відносно сталому курсі. В 2008 перед падінням гривні майже спустив заощадження на купівлю необхідних мені речей (передчував кризу, але не знав, яка валюта рухне). Вгадав.
Ті люди, які полюбляють долар, серйозно ризикують. Їх відчай, коли ця валюта здешевиться раз у 100 за тиждень можна буде порівняти лише з відчаєм бабусь, які все життя збирали радянські карбованці і тримали їх у Ощадбанку СРСР (при зарплаті в 100 крб назбиравши по 20-30 000 крб). Міць долара тримається лише на довірі людей в його платоспроможність. Ця довіра може зникнути за певних обставин за лічені дні. І тоді ми всі дізнаємось справжню ціну зеленому. Чомусь думаю, що вона багатьох неприємно здивує.
Те, що люди, які накопичують і використовують долар, годують США (7% інфляційного податку йде в кишеню ФРС), це інше питання. Проте для мене воно є ключовим. Якщо я будую цю країну, то своїми діями я повинен максимально сприяти її розвитку (не забуваючи, правда, і про свій інтерес).
Зараз моделюючи ситуацію з різким обвалом долара, я лише потираю руки...
А ви?
Для довідки: Мир продолжит субсидировать США в 2011 году
Пі.Сі. Нісенітниці? Дам Вам посилання на цей пост після 2017 року :)