Регистрация  Забыли пароль?
logo   Блоги рядом:  finger, оні заєбалі, MRK

oxana пишет в photoprofi  24.11.2007 17:17:11

Вогненний Hiblogger

/* Урок описаний у багатьох підручниках, автор урока мені не відомий. Текст нижче - просто мій довільний переказ */

Запалюємо вогонь без жодного сірника :) Лише Photoshop!

Поїхали!

Вибираємо градієнт

Отже...

• Для початку нам потрібне невелике зображення  білих фігур на чорному фоні (до 700px по ширшій стороні). Тоді Ви можете сміливо застосовувати усі наведені нижче цифри. Якщо початкове зображення є відчутно більшим або меншим, доведеться з цифрами самостійно поекспериментувати. І ще важливо: залишіть над фігурами місце для вогню!
  • Зображення трохи розмиваємо: Filter>Blur>Gassian Blur (radius:2px)
  • До розмитого зображення застосовуємо фільтр: Filter>Pixellate>Cristallize (Cell Size:3px)
  • Розвертаємо отримане зображення. Це необхідно зробити тому, що наступний фільтр діє лише у горизонтальному напрямку. Отже, Image>Rotate Canvas>90oCCW (CCW - Contr Clock Way, проти годинникової стрілки).
  • Подув вітер :)  Filter>Stylize>Wind (Method: Wind; Direction: From the Right). Раз чи двічі натисніть CTRL+F, щоб посилити дію останнього застосованого фільтра. Справа смаку :)
  • Розвертаємо зображення у зворотньому напрямку. Image>Rotate Canvas>90oCW (CW - Clock Way, за годинниковою стрілкою).
  • Змушуємо вогонь палахкотіти. Filter>Distort>Ripple (Size: Middle; Amount: 170).
  • Додаємо вогневі температури :) Image>Adjustments>Gradient Map (вибрати градієнт подібний до вказаного на малюнку; якщо такого не існує - треба створити). Як створити користувацький градієнт - розповім, якщо будуть бажаючі :)

Комментариев: 27

Контрольное число

Ух ты!  Будешь нашим ГУРУ?_)

spacer 20

Я сприймаю Hiblogger як великий пікнік :) Кожен приносить смачненьке і ділиться з усіма... На п’єдесталі не так комфортно, як на пікніку...

А смачненьке ще є, принесу ;)

spacer 30

Очень ждем!!!)

тепер буде малювати нам всім дизайни до блогів!

spacer 20

Колись наш викладач живопису (ми були його першою групою) розпереживався, що у нас "слабенькі" роботи, і усім попідмальовував. Зрештою під час сесії у нас були гарненькі одинакові натюрмортики :)

Якщо блоги робляться не для сесії, то нехай у кожного буде неповторний авторський дизайн.

До того ж, краще навчити ловити рибу, аніж дати її лише один раз... Хоча кулінарні есе про рибу модератори мабуть виріжуть :)))

spacer 30

а як же спеціалізація? неможливо бути фахівцем у всьому. от Мадест  - фінансист, ти - художник. він пропонує тобі поділитися з ним дизайном, він поділиться грошима. "Что охраняешь, то имеешь." (с) Миша Жванецкий.

spacer 40

Ага, це щось типу віддаленої роботи намічається :)))

spacer 50

чого намічається? вже є! :)

spacer 60

Мадест відмовчується... мабуть ТЗ складає :)

spacer 70

як мінімум одне. :)

spacer 80

ніяк не можу оприділитися з бажаннями :))) Пишу і переписую ТЗ :))) І як не крути в кінечному результаті виходить, шо мені не зовсім дизайн потрен :)))))))

spacer 90

Але якщо не в кінцевому, то бодай у проміжному :))

Словом, якщо хоч трохи ця справа цікавить, навідуйся! Але мушу попередити Photoshop заразний :))) Лікуванню майже не підлягає!

spacer 90

а що ж? :)

spacer 100

та нуйого :) стидно про таке говрити :))

spacer 100

Це мабуть гончарство :))  Бо треба багато крутити і не зовсім дизайн виходить :)))

Людоньки, коли ж ми про мій улюблений Photoshop поговоримо?!!

клас, дякую! :)

spacer 20

Дуже приємно знати, що це комусь потрібне :)

Навідуйся..., буде ще... Подискутуємо про Saturation ;))

Планую, до речі, написати доповнення до цього уроку... можливо декілька...

• як розвіяти вогонь вітром (цікаво, можливо у когось теж ідеї на цю тему є?);
   • як додати ще пару відтінків до палітри вогню;
   • як перенести зображення вогню на іншу поверхню...

Про градієнт я, звісно, не забула :) теж напишу...

Прохання до тих, кому це цікаво! Якщо ви спробували і вам сподобалось, будь-ласка, вставте у коментар зменшений до 200 px малюнок з вашою роботою! Все одно кожен зробить по-своєму і у нас з вами вийде цікава виставка :)

Спасибо! Как-нибудь восспользуюсь! 

моя відповідь ;) зробив це малюнок ще коли був на 2 курсі інституту, 20 серпня 2002 р. 23:34:38 отак навіть :)

spacer 20

яка любов!!! :))

spacer 30

та да) вогнена) скажу чесно слофо fuck набридло писати) тому вийшло банально love....

spacer 20

молодца

spacer 20

Beautiful love! Excellence :)   Дякую за роботу...

А  де вчився (інститут, спеціальність, звісно, якщо це до Photoshop має стосунок)? Просто цікаво у яких закладах і на яких спеціальностях такого вчать...

spacer 30

та ніде такого не вчать :) експериментував з уроками по фотошопу, яких в неті навалом. Отаке і вийшло. Взагалі на 2 курсі дуже сильно любив зависати в фотошопі, є дещо що нестидно навіть показати, але то якось згодом.

spacer 40

Запроси на виставку... Не сумніваюсь, це буде цікаво :) До речі, рейтинг від цього піднімається ;) тому з виставкою не зволікай... а у назві запису дай чарівне слово Photoshop! ...це дійсно спрацьовує...

А на мене, так, як відкрию той фотошоп так моторошно стае. Час прибив а результат зеро:)) Невже не можна фотографувати без ретуши? Ну хай майже без ретуши:)) І насправді я за інтернет без компьютерів!!!

О сообществе

Ця спільнота створена, як альтернатива майстер-класів. Вона - полігон для тих, хто має бажання стати справжнім фотохудожником або допомогти ближньому ним стати.

До участі запрошуються усі, хто має бажання:

• експериментувати з графікою;
  • зростати і самовдосконалюватись;
  • практичними порадами допомогти молодим фотографам розвиватися.

Вимоги до світлин:
  1. Фотки розміщаються за принципом "похвалитися-як-класно-зняв", "показати-як-треба-знімати-за-таких-умов" або "спитати-як-краще-зняти".
  2. Тип камери - будь-який.
  3. Під знімком має бути вказаний тип камери і (бажано) основні параметри: ISO, діафрагма, etc.
  4. Також під знімком бажано подати короткий опис: за яких умов був зроблений знімок, тощо.
  5. Світлини повинні мати художню "цінність" - фотки типу "Я і Вася на дні народження Віри Григорівни" будуть видалятися (хіба що переконаєте спільноту, що це - фоторепортаж ;)).
  6. Варто пам'ятати, що завання ком'юніті - учитися самому і допомагати учитись іншим. Фотки мають розміщуватись з навчальною метою.

Коментарі до світлин краще лишати по суті: "що-авторові-добре-вдалося", "що-можна-було-зробити-щоб-покращити-якість" та "що-можна-підкоригувати-у-тому-що-є". Офтопік буде нещадно викошений.

Також у ком'юніті можна задавати різні питання (наприклад, де купити фотопринтер, яку обрати камеру або як краще знімати портрет: з використанням зуму чи без).

Модератори спільноти

Мітки

Календар
Ноябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вск

1
2
3
4
5
6
7