Регистрация  Забыли пароль?
logo   Блоги рядом:  Мадест, Сообщество web..., Потап

Орест Форко пишет в travel  14.07.2008 09:37:41

Поїхали: фестиваль Підкамінь 2008

«Після хаосу міста, потрапляєш у мальовничий куточок правдивої України, де на кожному кроці зустрічаєш знайомих, відриваєшся під улюблені гурти, вештаєшся розглядаючи різноманітні атракції… чого ще треба для свята?»

Етнофестиваль «Підкамінь» з першого разу став найпотужнішим фолковим фестом на Західній Україні: нестримна енергія фолк-року, легенди української музики та духу на сцені і бурхливе людське море… Фантастичні краєвиди – дивишся, слухаєш і розумієш, що в тебе під ногами українська земля..

Лідер «Мертвого Півня» та культова постать львівського року Михайло Барбара стане ведучим найбільшого на Львівщині етнофестивалю «Підкамінь-2008».

Окрім ролі ведучого, Михайло Барбара з'явиться на сцені «Підкаменя» як вокаліст вже легендарного гурту «Мертвий Півень», що виступатиме у повному складі та буде закривати фестиваль. Програма «Мертвого Півня» складатиметься зі старих хітів, повністю нових пісень та несподіванок, спеціально приготованих для публіки «Підкаменя».

Окремими атракціями фестивалю будуть творчі зустрічі на майданчику від кав'ярні-книгарні «Кабінет». В «кабінетній» атмосфері відбудуться зустрічі з Михайлом Барбарою та Світланою Олешко, як з представниками «харківської тусовки» і театру «Арабески», а також зустріч з Романом Чайкою, «як з Романом Чайкою».

Програма етнофестивалю «Підкамінь-2008»

(смт.Підкамінь Бродівського району, 25-27 липня 2008 р.)

П'ятниця, 25 липня 2008 р.

Велика сцена

13.00 - 13.15

Відкриття етнофестивалю, вітальні промови священників, молитва

13.15 - 15.00

Виступи кращих творчих етноколективів Бродівщини

18.15 - 18.30

Вітальні промови організаторів, гостей та спонсорів етнофестивалю

18.30 - 24.00

Виступи гуртів

- «АтмАсфера»,

- «Тарута»,

- «Коралі»,

- «Русичі»,

- «Юркеш»

00.00 - 01.30

Дискотека

Мала сцена

15.00 - 18.00

Музична програма «Козацькі забави» (виступи кращих колективів Бродівщини)

Спортивний майданчик

13.00 - 18.00

Змагання з мініфутболу та волейболу

Алея презентацій

13.00 - 21.00

Презентації, виставки, майстер-класи різних видів декоративного та ужиткового мистецтва майстрів Бродівщини, прилеглих територій, м. Львова, Тернополя, Рівного тощо.

Храми Підкаменя

19.00 - 20.00

Вечірня в Монастирі Походження Древа Хреста Господнього Студійського Уставу (Українська Греко-Католицька Церква).

Субота, 26 липня 2008 р.

Велика сцена

13.00 - 15.00

Програма «Молодіжні гуляння» (виступи кращих етноколективів Бродівщини)

18.00 - 18.10

18.10 - 18.40

Виступ спортивного театру Львівського державного університету фізичної культури з програмою «Українська традиція»

18.40 - 24.00

Виступи гуртів

- «Чоботи з бугая»,

- «Бурдон»,

- «Сонцекльош»,

- «Дримба ДаДзига»,

00.00 - 01.30

Дискотека

Мала сцена

15.00 - 18.00

«Музичні візитки» сільських громад Бродівщини

Спортивний майданчик

11.00 - 18.00

Спортивна програма «Козацькі забави»

Алея презентацій

13.00 - 21.00

Представлення сільських громад Бродівщини. Презентації, виставки, майстер-класи різних видів декоративного та ужиткового мистецтва майстрів Бродівщини, прилеглих територій, м. Львова, Тернополя, Рівного тощо.

Храми Підкаменя

09.00 - 10.00

Молебень до Пресвятої Богородиці біля Каплиці Юди-Тадея (Українська Греко-Католицька Церква).

10.00 - 11.30

Літургія в Монастирі Походження Древа Хреста Господнього Студійського Уставу (Українська Греко-Католицька Церква).

10.00 - 11.30

Літургія в Церкві Св. Мучениці Параскеви (Українська Автокефальна Православна Церква).

17.00 - 18.00

Молебень за здоров'я в Церкві Св. Мучениці Параскеви (Українська Автокефальна Православна Церква).

19.00 - 20.00

Вечірня в Монастирі Походження Древа Хреста Господнього Студійського Уставу (Українська Грека-Католицька Церква).

Неділя, 27 липня 2008 р.

Велика сцена

13.00 - 15.00

Виступи музичних етноколективів - гостей фестивалю

18.15 - 18.30

18.30 - 24.00

Виступи гуртів

- Гурт мандрівних дяків «Вертеп»,

- «Дивні»,

- «Вій»,

- «Мертвий півень»

00.00 - 00.05

Святковий салют

00.05 - 01.30

Дискотека

Мала сцена

15.00 - 18.00

«Музичні візитки» сільських громад Бродівщини

Спортивний майданчик

13.00 - 18.00

Спортивна розважальна програма

Алея презентацій

13.00 - 21.00

Представлення сільських громад Бродівщини. Презентації, виставки, майстер-класи різних видів декоративного та ужиткового мистецтва майстрів Бродівщини, прилеглих територій, м. Львова, Тернополя, Рівного тощо.

Храми Підкаменя

09.00 - 11.30

Утреня та Літургія в Монастирі Походження Древа Хреста Господнього Студійського Уставу (Українська Греко-Католицька Церква).

10.00 - 11.30

Святкова Літургія в Церкві Св. Мучениці Параскеви (Українська Автокефальна Православна Церква).

10.30 - 12.00

Святкова Літургія в Церкві Пресвятої Богородиці (Українська Греко-Католицька Церква).

19.00 - 20.00

Вечірня в Монастирі Походження Древа Хреста Господнього Студійського Уставу (Українська Греко-Католицька Церква).

Також щоденно на етнофестивалі:

Поле «живої історії»

13.00 - 21.00

Презентація військового мистецтва та побуту різних епох:

- Лицарська Європа,

- Козацька Україна,

- Українська Повстанська Армія...

Майданчик СВІМ

13.00 - 18.00

Військово-спортивні атракції і змаги,

тир з базуками і гранатометами

Майданчик бойових мистецтв

13.00 - 18.00

Показові виступи майстрів українських бойових мистецтв,

Навчання дітей та молоді елементів національних бойових мистецтв.

Літературний майданчик від кв'ярні-книгарні «Кабінет»

13.00 - 21.00

Літературні читання за участю гостей етнофестивалю Юрія Іздрика, Кучерявого та інших.

Камінь та територія навколо нього

13.00 - 21.00

Заняття із скелелазання

Дитячий майданчик

13.00 - 21.00

Постійні розваги для дітей від «Baby open garden»

Читайте статтю Історія Підкаменя!

Поселення (2,5 тис. жителів) у Бродiвському районі Львівської області, в 17 км на північ від Залізців. Від Почаївської лаври – теж близько 15 км.

Назва "Підкамінь" має свою природню основу – поселення дійсно розміщене під так званим Чортовим каменем, що височить поруч з монастирською горою з найдавніших часів. Важко описати враження від Підкаменя – це дійсно потрібно просто бачити: надзвичайно мальовнича природа, дзвіницю монастиря видно вже за багато кілометрів до самого населеного пункту, вкриті лісами пагорби – і цей дивовижний, магнетичний камінь, оточений козацькими хрестами та могилами. Місце просто енергетичне, містичне.

Існують легенди, що невідомий богатир приніс з гір скелю та поставив її на місці, де буде заснована фортеця для захисту від ворожих набігів. За іншими переказами, цей камінь пов‘язаний з іменем Олекси Довбуша (чесно кажучи, важко знайти на західно-українських теренах цікавий камінь, з Довбушем не пов‘язаний). Недалеко від каменю є майже не досліджені печери, теж в легендах пов‘язані з опришками та козаками. Реально ж поселення з‘явилось тут в зв‘язку з заснованим в 13 столітті домініканським монастирем. Існує версія, що його заклали ченці, яких вигнали з Києва монголи в 1234 році. Та перша задокументована згадка про монастир відноситься до 1464 р. Пізніше він був спаленим татарами в 1519 р. та відбудовувався вже в 17-18 ст. Монастир мав багату бібліотеку і архів, які повністю згоріли під час Першої світової війни. На основі цього архіву історик Садок Баронч, вірменин за походженням, написав цілу низку історичних праць. Баронч народився в Станіславі в 1814 р., а поховано його в Підкамені в 1892 р. Тут він, залишивши незадовго до закінчення Львівський університет, став ченцем-домініканцем та провів більшу частину життя. Серед його праць є й записи старовинних українських народних пісень та казок.

Вознесенський костел було збудовано на монастирський території в 1612-1695 рр. Інші пам‘ятки архітектури комплексу – це келії 17-18 ст., оборонні стіни з воротами та баштами 18 ст. та окремо зведена дзвіниця з трьома високими напівкруглими арками. До речі, оборонна - зверхує ряд бійниць. Все це оточене фортечними мурами з круглими баштами. Відомо, що в одній з них перебував в ув‘язненні легендарний козачий полковник Семен Палій. Зараз в них ув'язнені хіба кажани, яких вечорами над горою літає безліч. Якщо в ясну погоду піднятися на дзвіницю – кажуть, буде добре видно Почаївську лавру. Не знаю, не піднімалась – там все зараз замуроване, але з Почаївської лаври дзвіницю Підкам‘янського монастиря таки бачила:).

В центрі подвір‘я височить коринфська колона на багатоступеневому постаменті з мідною та позолоченою фігурою богоматері. Ця позолота – і статуї, і хреста на дзвіниці – поруч з облізлими, зруйнованими часом стінами (до речі, дивлячись на дзвіницю, важко не здивуватись: адже всі скульптури на ній лишились майже неушкодженими – лише одному з святих не вистачає голови - а в той же час, сам фасад, здається, постраждав від якогось обстрілу – на ньому багато слідів влучень куль) - творить дивний коктейль вражень.

Відомо, що в монастирі 1727 р. мала місце коронація Богоматері, для чого інтер‘єр костелу було прикрашено розписами та різьбою. Крім цього, для створення парадної атмосфери, було використано військові прапори та 56 гармат. Під час святкування було проголошено 20 філософських та теологічних промов, 4169 мес відслужено, згоріло 28 000 лампад та свічок. Оце масштаби святкування! Так як всі прочани не змогли поміститися у соборі, святкування відбувалося на сусідньому пагорбі.

Вишуканий купол дзвіниці створив архітектор Павел Гіжицький (купол горів 1916 р.), розписи стін виконав Шимон Чехович. Інтер‘єр костелу славився своїм багатством. В побудові оборонних стін навколо храму брав участь відомий військовий інженер Христіан Дальке.

По дорозі від монастиря до каменю стоїть барокова капличка Параскеви П‘ятниці (див. на фото) 1739-1741 рр. (архітектори А. Кастеллі і Ф. Каппоні), яка завдяки величеньким розмірам слугує зараз за церкву.

Отже запрошую всіх, я їду   в суботу зранку, хто зможе приїхати в пятницю - буду радий зустріти у Львові

Комментариев: 44

контрольное число

Сегодня ехал на работу и заснул в маршрутке стоя (!!!) Пока совершенно неохота ехать на западную Украину, потому что очень классно погуляли на Свитязе. Но фест вроде должен быть интересный!

spacer 20

еее, Вовка ти шо гониш, неохота йому їхати, анук бігом загорівся бажанням, там кульно має бути

spacer 30

даааа.... бляааа...

spacer 20

Да блин, я еле открыла глаза утром....

Рекомендовал эту запись

Рекомендував цей запис

Підкамінь

Ну я б при]хала на 1 день. А як далеко це від Львова і чим можна буде добратися туди і назад?

spacer 20

там будуть спец рейси і туди і назад, від львова десь 80 км, транспортне сполучення там непогане ти на суботу хош?

spacer 30

Ну ясно. Я ше не впевнена, бо в мене в мами в неділю день народження, а в мене в понеділок, то може ше шось прийдеться трохи готуватися...

spacer 40
spacer 50
spacer 60
spacer 70
spacer 80
spacer 90
spacer 40

Рекомендовал эту запись

Думаю......

spacer 20

думайте-думайте))

spacer 20

і шо?

spacer 30

я еще не знаю иду я завтра в отпуск или нет.... п.с. у вас вроде дождь обещают...

spacer 30

и вот вроде на думал... а от вокзала или авто вокзала.. как доехать..

spacer 40

ХОЧУ!!! Но, блин... в єтих же числах и Хортица будет :( И хз куда ехать и что делать :((( Короче, я в печали.

spacer 20

а шо на хортиці? а то Вовка шото морозиться)))

spacer 30

Якщо я все вірно зрозумів, екологічна акція з очищення Хортиці.

spacer 40

Рекомендовал эту запись

Патамушта ЗАМОК!!!

Блин, не могу, я 25-го уезжаю на море!!!!!!!!!!!!

spacer 20

шкода блін

З радістю б поїхав на Підкамінь, але цього року вирішив, що все таки краще Славське-рок, яке відбуваться в Славському у ті ж дні)

spacer 20

теж хороший варіант

Ми туди їдем. Правда тільки на два дні.

spacer 20

класно тоді зідзвонимось номер зараз кину в асі

Я еду!!! Я еду!!! ЯЯЯЯЯ!!!!!! и Юля!!!!

spacer 20

Уряяя!!!!!!

spacer 30

Ышо бы!!!

Умовила Дена поїхати у Львов, щоб подивитися місто і посидіти у ваших кафешках(Ден в них просто закохався!), а тут така приємна несподіванка з фестивалем! Обовязково будемо

spacer 20

ми усьо встигнем і на фест і в кавярні))

spacer 30

и, шо характерно, в клюб solonka

spacer 40

який нахрен під камінь яка хортиця піпл ви шо славсь 2008 подивіться програму фестиваля і все зрозуміете

spacer 20

були в Славську вже - хочеться шось нове

Самое-самое...

Место для рекламы ;-)

Здесь был КП...

Наш Клуб...