Регистрация  Забыли пароль?

Євгенія пишет в travel  29.05.2008 15:11:43

Легенди Кримського Афону

Біля Бахчисарая в ущелині Марьям-дере, що з татарської перекладається як ”ущелина Марії” знаходиться так званий ”Кримський Афон” — Свято-Успенський печерний монастир. Існує декілька легенд, чому монастир з’явився саме в цьому місці...

У старовинні часи пастух Михаїл ходив за своїм стадом в ущелині і раптом побачив на скелі ікону Богоматері, а перед ній палаючу свічку. Пастух побіг додому й розповів про це чудо хазяїну. Місцеві жителі зняли ікону й перенесли її до хати, але вранці ікона знов була на тій самій скелі. Люди зрозуміли, що Божа Матір бажає, щоб її ікона знаходилася саме там, тому вони висікли в скелі храм й поставили там ікону.

Інша розповідає про злого змія, який жив у цих краях й пожирав худобу і людей. Греки й генуезці стали молитися Святій Богоматері, благаючи їх врятувати від того монстра. І якось уночі вони побачили на горі палаючи свічку. Щоб добратися до неї, вони висікли у скелі сходи, а коли піднялися, побачили лік Божої Матері. Поруч з іконою лежав мертвий змій. Зраділі люди подякували Богові, порубали змія та спалили його. З тих пір місцеві мешканці почали приходити на цю гору й молитися Святій Марії.

У 1921 році монастир був закритий радянською владою. Вражає, що навіть коли в Криму панували хани, вони не чіпали православний храм, а от свої майже знищили його: монахів розстріляли, майно пограбували. У 1993 році територія повернули православній церкві. Відбудовані чотири з п‘яти монастирських храмів.

click to zoom | натисніть щоб збільшити | нажмите чтобы увеличить
Зелений шлях до храма
Тут чудові краєвиди
Бажаючих подивитися монастир завжди багато
А це він сам
Ікона у скелі
Загальний вид
Свята вода
Тут би хобітам жити!
Мусульманський цвинтар біля храму
Старовинні плити
Комментариев: 15

контрольное число

Замечательное место, сколько раз уже был, но ездил бы сюда и ездил! Спасибо,Женя! Расскажешь потом как-нибудь еще и о Чуфут-Кале? Совершенно не знаю его историю... Все ж рядом ;)

spacer 20

а я вперше там була, хоча живу не так далеко

Рекомендовал эту запись

Супер!

Вражає, що навіть коли в Криму панували хани, вони не чіпали православний храм - взагалі мусульмани доволі лояльно ставляться до чужих святинь, а репортаж дійсно хороший

spacer 20

Орест, общался вчера с ребятами, которые нам снарягу давали. Поговорили о том, что собственно несложно организовать следующую тусовку в Крыму ;)))

spacer 30

тобто з палатками в кримські гори?

spacer 40

Ага... Можно на базу, можно в палаточный лагерь... У этой конторы там все есть. Тока ничего организовывать не нужно и самим таскать ;) Для нас скидки будут. Даже немного поговорили о потенциальном партнерстве ;)

spacer 50

непоганий варіант - тре прикинути маршрути, тривалість і вартість, а партнерство завжди гут))

spacer 50

аааааа! как я в Крым хочу!!!! аааааа!

spacer 60

Соня і нашо тобі той крим, вот Дніпро під боком! :)

spacer 30

мене візьмете? ))

spacer 40

;))) Да надо хоть от Хортицы отойти ;) А так на тебя как на гида - надежда!

Рекомендував цей запис

Афон

уникальное место, особенно если учесть, что рядом Чуфут-Кале. Хочу в Крым! Блин, я всегда хочу в Крым,даже если только вернулась...

Рекомендовал эту запись

потому что Крым!!!

Самое-самое...

Место для рекламы ;-)

Здесь был КП...

Наш Клуб...

Новые дороги...

Реклама...

Наши друзья...

Sound Life Stylе Group - Благотворительные клубные вечеринки. Это новая волна - качественный, позитивный отрыв и в то же время польза и помощь...

Туристические новости...

Метки

Последние посетители сообщества
 smoked 1 час 37 мин назад
 joker-joe 2 час 43 мин назад
 Котег 4 час 2 мин назад
 somik 4 час 10 мин назад

Счетчик...
Besucherza sexsearch
счетчик посещений