Регистрация  Забыли пароль?

lana пишет в travel  08.07.2008 12:59:28

Моя Вінниця

Центральний міський парк

Вінницький міський парк ім.М.Горького є пам'яткою садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення (площа 40 га). Важко уявити сьогодні місто без парку. Парк завжди чудовий в літньому, молодому вбранні зеленого листя і залитий золотим промінням весняного сонця, в сяйві іскристих наметів снігу, і в жовтогарячих кольорах красуні-осені. В Україні існують чимало куточків відпочинку, парків та міських садів, але одним з найкращих серед них є Вінницький. Це обличчя і посмішка міста, це організатор дозвілля, вихователь і виконавець багатьох інших функцій культурно-масових заходів міста.

Відмінно працює в парку Планетарій. Бажання спостерігати зоряне небо за будь-якої погоди приваблює багатьох вінничан та гостей міста. Протягом 40 років ансамбль "Мелодія" своїми виступами прикрашає всі загальноміські свята та урочистості. Гарною традицією стало святкування в парку народних гулянь та свят. Такі наприклад як: Весна Визволення, День Перемоги, День Конституції та ін. На території парку працює 40 об'єктів дозвілля: 21 атракціон та 19 ігрових автоматів.

Вінничанам багатьох поколінь пощастило, що мають в центрі міста неповторний зелений оазис, прекрасне місце відпочинку і розваг.

Історико-культурні місця і пам'ятники

Історична архітектура

• Домініканський монастир, 1624. Дерев’яний, входив до складу оборонного комплексу Мури (комплекс укріплень XVII ст.). В 1760 році перебудований в цегляний костел. Монастир закрито в 1831 році. Збереглися: костел, печери і оборонна вежа. До 1991 року використовувався як зал органної музики. Нині - Свято-Преображенський собор на центральній вулиці міста.
  • Костел, 1760. Цегляний, прямокутний. Фасад в стилі барокко. Збереглися фрагменти настінного живопису XVIII ст.
  • Єзуїтський монастир, 1610-1617. Входив до складу оборонного комплексу Мури. На його території: костел, колегіум, келії. Нині - краєзнавчий музей і обласний архів.
  • Миколаївська церква, 1746. Дзвіниця, XIX ст. Дерев’яна, трьохглава. Під час реставрації 1970 року відновлені форма та основні конструкції, аркада-галерея. Споруда - один з кращих зразків народної архітектури. Поряд - відреставрована дзвіниця. Тепер - філіал краєзнавчого музею.
  • Садиба в П'ятничанах, XVIII ст. До комплексу входять споруди XVIII ст.: палац, флігель, павільйон. Розміщені в парку серед численних порід хвойних та листяних дерев.

Комментариев: 27

контрольное число

Ну всьо! Еду после Свитязя в Винницу! Надо дядю навестить и ухаживать за Ланой. Лана, сколько времени нужно за тобой ухаживать, чтобы гулять держась за руку по парку Горького? Такая прогулка просто мечта!

spacer 20

смотря на сколько тебя хватит )) А прогулка, и правда, будет интересна

spacer 30

Дядя, думаю, не откажет в гостеприимстве пока я не разобью конкурентов и не добьюсь права гулять с тобой под руку аж до усадьбы Пирогова, однако как же Запорожские дети, кошки, друзья-алкоголики, Хортица и футбольная комманда Металлург, совсем же ж пропадут... Потому сроки на ухаживание предельно ограничены ;)

spacer 40

ну а як же ж, вдома ж "діти плачуть" і все таке...доведеться прискорити процесс ))

Рекомендовал эту запись

!!!!

ні, воно звісно все кльово, але треба бачити на власні очі. "махнёмся не глядя" - ти в Крим, а я в Вінницю? ;)

spacer 20

так, так і треба зробити ;)

spacer 20

Предлагаю всем встретиться на середине пути... в Запорожье ;)

Хотя надо наверное перерыв сделать во встречах блоггеров. Здоровья не хватает...

spacer 20

так! Орест уже согласен! Так что собираемся где-то в начале сентября, на день города!

spacer 30

тю, блін, подобається мені ваш розклад. тобто, я відчуваю, що в Крим якось не збираєтеся. а я вже тут, як дурепа, думаю, яку книжку почитати, щоб вам екскурсії проводити (((

spacer 40

Крым будет 100% !!!

spacer 40

збираюсь, ще як! Це ж моя мрія! ))

spacer 20

Ми тобі так швидко набридли? Ех, Вовка, Вовка... а ще Світязь попереду!

spacer 30

На Свитязе гуляем в полсилы ;) Ибо Харьков был фатален ;)

spacer 40

гг, для кого в полсили, а некоторые только разганяются!!

spacer 50

Так ты все-таки доедешь до Свитязя? Ради тебя отколбасимся в 3/4 силы ;)

spacer 60

конечно, доеду! Было бы глупо ТАКОЕ пропустить!

spacer 40

до речі, після Харківа в мене ще не було жодного (!) дня, щоб я не пила алкоголя. сподіваюся, що сьогодні я нарешті закінчу цю десятиденну пиятику.

spacer 50

Ого! Круто! Женька, ты гуру! Я в воскресенье благополучно (вроде) вышел из штопора и даже стал бегать по утрам, но засыпаю на работе! Но тобой восхищаюсь 10 дней пьянок! Класс! Ты мой кумир!!!

spacer 60

не іронізуй, я сама в шоці! це все після того, як ти сказав, щоб мені більше не наливали. так зара' всі тільки і роблять, що наливають мені!

spacer 70

Капец... Начинаю замечать закономенрность... Будячку сказал, что автостоп-говно и чтоб не занималась этой фигней, а так же сказал, чтобы тебе не наливали... таааак... щас скажу кому-нть из сотрудников, что НЕ хочу шоколадку... Посмотрим как работает ;)))

если все таки все соберутся потусить в Виннице - я буду! ибо сам же я со Жмеринки и Виннице в свое время частенько был

spacer 20

А, ну мы с тобой уже договорились ;) Как только я приглашаю - так сразу приежай!

>> 21 атракціон та 19 ігрових автоматів

Ігрові автомати це ті "однорукі пірати"?

spacer 20

не знаю, я на автоматах не граю ))

spacer 20

Гггг... азартный городок ;)

ТОП...

КП - лучший!

За нас проголосовало...

Здесь был КП...

Место для рекламы ;-)

Наш Клуб...

Реклама...

Наши друзья...

Sound Life Stylе Group - Благотворительные клубные вечеринки. Это новая волна - качественный, позитивный отрыв и в то же время польза и помощь...

Туристические новости...

Blog Live

1 час 30 мин назад bliss комментирует запись - Гость "Клуба Путешественников"

1 час 31 мин назад bliss комментирует запись - Гость "Клуба Путешественников"

2 час 52 мин назад singi sitnagav комментирует запись - Згадались гори..

3 час 30 мин назад Wanda комментирует запись - Згадались гори..

3 час 34 мин назад kotoxot комментирует запись - Винница... бардак..запись четвертая... Модельная...

3 час 55 мин назад kotoxot комментирует запись - Український автотур ХайБлогерів! Приєднуйтесь!

Метки

Последние посетители сообщества
kotoxot  Орест Форко 8 мин назад
kotoxot  lindsey 1 час 54 мин назад
kotoxot  singi sitnagav 2 час 22 мин назад
kotoxot  bliss 2 час 46 мин назад
kotoxot  meteorchik 2 час 47 мин назад

Счетчик...
Besucherza sexsearch
счетчик посещений